Първият български чартър кацна на райския остров Мавриций

OFFNews 12 февруари 2022 в 11:31 11407 0

Снимка OFFNews

Първият директен полет от България кацна на райския остров Мавриций сутринта на 12 февруари. Чартърът е на водещия български туроператор Емералд Травел, а историческият пряк полет, продължил 11 часа, се реализира от авиокомпания Bulgaria Air.

На международното летище в столицата Порт Луи туристите от България, които ще изкарат в африканска островна държава една безметежна седмица, бяха посрещнати със специална церемония и кръшни изпълнения на традиционния креолски танц „сега“.

„Щастливи сме, че хората отново започват да пътуват за удоволствие. Надяваме се 2022-а година да е много успешна, пълна с красиви пътешественически емоции и застоят от последните две пандемични години да остане в миналото. Щастливи сме и да добавим още една екзотична дестинация в чартърното си портфолио след Занзибар, Танзания“, сподели на тръгване Яна Хитова, управител на „Емералд Травел“. Туроператорът с над 20 години опит зад гърба си има собствени чартърни полети до всички топ курорти на Турция, а също така до Египет, Тунис, Гърция, Хърватия, Черна гора и др. Над 500 туристически агенции в цялата страна продават продуктите на „Емералд Травел“.

Мавриций се намира в Индийския океан, на изток от бреговете на Африка. За него американският писател Марк Твен казва през 1896 г.: „Първо е бил сътворен Мавриций и едва после – раят; всъщност раят е копие на Мавриций“. Смята се, че островната държава има най-високият стандарт на живот в Африка, а курортите и хотелите на Мавриций са едни от най-изисканите в света. Малката република може да се похвали с добре развита социална система, безплатно здравеопазване и средно образование, безплатен обществен транспорт за ученици, пенсионери и инвалиди.

Мавриций е много популярна ваканционна дестинация сред холандци, французи и англичани (вероятно защото е бил последователно колония и на трите държави) като място за романтични бягства и сватбени пътешествия. От общо 330-те километра брегова линия на острова над 100 км са плажове. Коралови рифове го обгръщат от всички страни, затова морето е винаги гладко като огледало. Мавриций предлага огромни възможности за гмуркане и риболов, както и за екскурзии и сафарита в няколкото огромни природни паркове, където животните са в естествената си среда. Край столицата Порт Луи, която очарова в еклектичната си атмосфера, се намира най-старата ботаническа градина в южното полукълбо – Памплемус, известна на учените от цял свят с изключителната си колекция от редки растения.

Следващият директен чартърен полет на Емералд Травел от София до Мавриций ще е на 1 април.

Мавриций, по-добрата Индия

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови