Пак вкарват къмпингуването в регулация

OFFNews - Бургас 05 август 2017 в 15:21 5996 0

За втори път ще се направи опит къмпингуването да бъде регулирано и дефинирано.

В Бургас, министърът на туризма Николина Ангелкова посочи, че най-късно до месец, работната група, която се занимава с проблема, трябва да излезе с предложения.

"За да се включи в Закона за изменение и допълнение на Закона за туризма. Но това, което като общи положения ние изискваме, къмпингуването да се осъщестява само в регламентираните за това места. Като за целта ще бъдат променени и Закона за устройството на територията, за да може къмпингуването да има по-лек режим, разрешителен. По-лесно един вид да се изграждат къмпинги, за да може да се отговори и на очакванията на хората, които искат да упражняват този вид туризъм"

Николина Ангелкова посочи, че получават сигнали за незаконно къмпингуване основно от плаж „Корал“.

Тя добави, че редица институции, включително прокуратурата във Варна са сезирани за нарушенията на плажовете "Панорама" и "Кабакум - Централен". Новият наемател на "Панорама" отказвал да сключи договор с министерството, както и да си плати таксата за стопанисване. Въпреки това ивицата се ползва, разположени са чадъри, шезлонги, водни спортове, включително и работещо заведение.

Подобна е и ситуацията с "Кабакум". Там старият наемател отказвал да освободи плажа и също го ползвал активно, а на ивицата работят четири заведения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови