Ударни проверки на къмпинг Корал, търсят туристи нарушители

OFFNews - Бургас 03 август 2017 в 17:14 9074 0

Каравани и палатки върху дюните на "Корал"

И тази година Община Царево погна къмпингарите на плаж „Корал“ и местността около него. Днес служители на местната администрация правеха замерване къде са разположени караваните и палатките.

Не гоним почиващите, това е небходимо заради споровете, които възникват със собствениците на земи в района, казва кметът Георги Лапчев. Фирми твърдят в свои заявления до общината, че не имотите им не се ползват, затова и не генерират смет.

Не е коректно, когато се записва, че в имота няма да се осъществява никаква дейност, заради която да бъдат освободени от част от такса смет, всъщност да виждаме в разгара на летния сезон, че там има хиляди, които си почиват. Остава в сферата на догадките дали тези хора си плащат, сиреч – дали това е търговска дейност или го правят напълно самоволно“, казва Лапчев.

Той посочва, че всички собственици, включително испанската компания „Ибердрола“, са изпратили сигнали, че туристите са навлезли в техните територии и настояват да бъдат изгонени. Лапчев посочи, че общината няма ангажимент да им пази имотите, работа е на собствениците да си оградят терена. Сигнали имало и до полицията, която участва в проверката днес.

По документи, ток и вода в района не би трябвало да има, защото партидите са закрити. И миналата година, и тази, електроенергия и вода се доставят. Кабели за ток и маркучи с вода са вкопани в пясъка. С електроенергия се захранват сателични чинии, забити в земята, готварски котлони, тостери, микровълнови печки.

Марио Тенев, който почива на мястото, обясни, че имал устно съгласие от един от собствениците на имот в района, че може да го ползва, докато започне някога строеж. Мъжът поясни, че е платил курортна такса в Община Царево – 67.20 лв. за два месеца, за което показа и документ.

Т. нар. кмет, г-н Лапчев, обяснява, че било много проблемно, че хората не плащаме“, каза мъжът.

Той обясни, че електроенергията му идва от соларна батерия, а вода използвал от кладенец.

Други останаха недоволни от присъствието на журналисти. Отрекоха, че са разположили върху дюни, ток и вода не ползвали. Наличието на тостер, обясниха с твърдението, че е „бил на плажа“.

Междувременно, във Фейсбук – групата „Да запазим Корал“ сигнализираха, че полицаи обикаляли гората зад плажа и искали да се плаща, но не поясняват за какво са им искани пари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови