Кметът на Бургас си иска руските туристи: Да отпадне 14-дневната карантина

Четири самолета с туристи от Германия очакват утре в Бургас

OFFNews 26 юни 2020 в 14:37 3894 3

Четири полета от Германия, очаква утре Летище-Бургас. Непосредствено след това започват полети от Чехия, Словакия, Словения. Това съобщи кметът на Бургас Димитър Николов, цитиран от БТА.

Той изрази надежда, че туризмът ще влезе в нормален ритъм и добави, че Община Бургас продължава да работи активно за облекчаване на процедурите за привличането на повече туристи.

Традиционно повече от 30 процента от чуждите гости в Бургаски регион са от страни извън Европейския съюз /ЕС/. Затова в понеделник ще внеса до Външното ни министерство и Министерството на здравеопазването искане да отпаднат ограниченията за 14-дневна карантина за руски туристи и всички останали, извън ЕС. Другият вариант е да получим компенсиране, заради невъзможността да приемаме туристи от тези страни, заяви Николов.

По-рано днес кметът и министърът на туризма Николина Ангелкова посрещнаха първите за летния туристически сезон чужди туристи. Те пристигнаха на Летище-Бургас с полет от Нидерландия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2905

3

ровччч

26.06 2020 в 16:40

Много умно... една от държавите с най-много заразени, и той иска да ги пуска свободно. Като няма приходи ще правите съкращения в общината бе Николов, а гебрерските бизнесменчета с хотелите ще трябва да изкарат един нулев сезон, няма как.

12182

2

sawall

26.06 2020 в 16:15

Страшен кмет ей. Случаите на коронавирус в България се увеличават всеки ден, но него не го интересува - нали ще умре предимно "материала" на БСП, важното е бизнес да има.

10571

1

Hissarion

26.06 2020 в 15:12

Да ги приема у дома си и да ги извозва с общинско бусче до плажа и обратно.