Измамените с почивка в Гърция туристи ще получат парите си обратно

OFFNews 11 юли 2017 в 17:47 7477 0

Николина Ангелкова

Снимка БГНЕС

Николина Ангелкова

Туроператорът "Медес груп", оставил туристи с платена почивка в Гърция без резервации, обеща да върне парите на клиентите си, съобщиха от Министерството на туризма, които следят случая от миналия четвъртък заедно с Комисията за защита на потребителите - органът, който контролира дейността на туроператорите.

След жалби на две туристки, че заради дублиране на резервациите им е отказано настаняване във „Villa Natassa Hotel 2“ на остров Тасос, а парите не са им върнати, от КЗП и МТ отишли в офиса на проверка, но не открили никого. Изпратили писмо до търговеца да се яви, за да получи жалбите и да съдейства за решаването на проблема.

В разговор по телефона служител на туроператора казал, че средствата за почивката на туристите ще бъдат възстановени. От „Мадес груп“ обяснили че дублирането се е получило, защото в Гърция те работят с местен туроператор и вината не е тяхна. От фирмата твърдят, че са предложили на туристите настаняване в по-висококатегориен хотел, но част от тях първоначално отказали.

"При нужда туристите, подали сигнал, че още не са получили парите си за неосъществени почивки в Гърция, резервирани при туроператора „Мадес груп“, ще бъдат защитени с всички възможни механизми на съществуващото българско законодателство", коментира министърът на туризма Николина Ангелкова.

С промени в законодателството в бъдеще и Министерството на туризма, и туристическият бранш обмислят да се гарантира още по-пълна защита на потребителите. По тази причина се подготвят текстове за изменение и допълнение на Закона за туризма, които се очаква за влязат в парламента през есента. Според тях туроператорската застраховка, гаранционен фонд или банкова гаранция ще гарантират пълното обезщетение на туристите при текущи проблеми или дори при фалит на туроператор, се казва още в прессъобщението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!