Хотели привличат с карти за отстъпки българите зад граница

OFFNews 09 февруари 2021 в 11:33 1678 0

Хотелите, членуващи в Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА), започват кампания за привличане на клиенти сред българите в чужбина. Тя се казва "Очакваме ви у дома" и ще предлага карти за отстъпки.

"Всеки клиент е ценен, но българските гости са най-ценни и важни за членовете на на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Затова и въпреки пандемията и трудностите, които изпитва бранша, започваме нова кампания за привличане на българите зад граница на ваканция у нас , подкрепена от Министерство на туризма", заяви председателят на организацията Георги Щерев.

"Над 2 милиона българи живеят извън границите на родината. Въпреки усилията им да съхранят българщината, традициите, културата и обичаите ни, като че ли заради всички проблеми, с които се сблъскваме в България, тези общности остават извън вниманието на политиците и бизнеса. От Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) искаме да променим това и да покажем на тези наши сънародници, че се гордеем с техните усилия да съхранят езика и корените ни, макар и често на хиляди километри от територията на страната ни. Затова като организация искаме да поканим тези българи, независимо дали имат национален паспорт или само българско самосъзнание, да почиват в родината. Според нас обществената роля на организации като БХРА с над 3000 членове е именно да обединява", добавя Щерев.

Идеята е програмата да е дългосрочна и да се разширява, като не само се включват и още обекти у нас, но и такива извън България.

Обектите, които ще предлагат отстъпки с карта, са не само хотели, а и заведения, магазини, аквапаркове, спа центрове, бензиностанции и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови