Гърция налага полицейски час и забранява музиката на Закинтос и Крит

OFFNews Последна промяна на 05 август 2021 в 16:26 7152 0

Снимка Pixabay

Закинтос

Гърция налага полицейски час и забранява музиката на два популярни туристически острова с цел ограничаване на разпространението на коронавируса, съобщи заместник-министърът за гражданска защита, цитиран от БТА.

Ограниченията влизат в сила от 13 август и ще обхванат остров Закинтос, където епидемичният товар е нараснал с 69 процента в сравнение с предишната седмица, и столицата на Крит, Ханя, в която ръстът му за същия период е 54 процента. Мерките включват налагането на полицейски час през нощта и пълна забрана за пускането на музика в заведенията.

"Призоваваме жителите и посетителите да спазват напълно мерките и да ограничат разпространението на вируса", се казва в съобщение на министерството за гражданска защита.

Гърция съобщи за 2856 регистрирани новозаразени с COVID-19 в сряда и за 16 починали във връзка с вируса. През миналия месец южните егейски острови бяха включени в тъмночервената зона от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията, което предвижда ограничаване на несъществените пътувания до островите, съобщава БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови