Чадъри и шезлонги по 2 лева, ама от следващото лято

OFFNews 05 септември 2016 в 12:51 39881 5

Снимка Николина Ангелкова - официална FB страница

На финала сме с проекта на изменение и допълнение на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, а новата Методика за определяне на минималното концесионно възнаграждение вече е факт. Целта ни е през следващия летен сезон повече плажове да предлагат чадъри и шезлонги на цена между 2 и 4 лв., а защо не и по-малко.

Това обяви днес във Фейсбук страницата си министърът на туризма Николина Ангелкова.

Според нея, плажът на Черноморец-изток показва, че това е възможно:

"Плажът Черноморец-изток предлага на туристите напълно безплатни чадъри и шезлонги. Бях на място, за да видя какви са условията и отговаря ли плажната ивица на всички изисквания. Наемателят е на мнение, че приходите, които получава от заведенията на плажа, са напълно достатъчни за издръжката му и може да си позволи да предложи безплатни плажни принадлежности. Според него е важно да има конкурентост в сектора и е готов да се лиши от част от печалбата, за да привлече повече клиенти. Именно това искаме да насърчим с промените в управлението на морските плажове." - коментира още Ангелкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12319

4

Чичо ви

05.09 2016 в 16:34

"Тате каза, че ще ми купи колело... ама друг път."

12359

3

kibrito

05.09 2016 в 15:00

Според мен зафлавието би звучало много по-реалистично така: „ Чадъри и шезлонги по 2лв., ама друг път.“ До догодина както е приказката - “я камилата, я камиларят“, не де знае кой ще е министър, кой арендатор, кой турист...

14469

1

случайно прочетох

05.09 2016 в 13:54

Както е казал народът-късно е либе за китка!
Всеки знае вече, че в Гърция са безплатни чадърите и шезлонгите, ако си вземеш едно кафе!А няма и мутри, които да те гледат завистливо!