Quantcast

21% ръст на почивалите в страната българи

OFFNews Последна промяна на 04 декември 2015 в 17:17 2067 3

могилата "Голяма Косматка", която е част от 50-те малко познати туристически обекта

Броят на почивалите в страната българи през последната една година се е увеличил до 3,048 млн. души, което е ръст от 21% .

Това показва окончателният доклад за изпълнението на кампанията на Министерството на туризма за насърчаване на вътрешния туризъм, които беше представен на пресконференция днес.

Оценката на ефикасността на кампанията е направена от агенция ЕСТАТ, които също презентираха данните от проведените изследвания.

Изпълнението на комуникационната кампания протече в рамките на 8 месеца, в периода януари 2015 – август 2015 година. Общата стойност на проекта е около 3 млн. лв., като за същинската кампания са инвестирани около 2 млн. лв.

Кампанията е включвала телевизионни предавания, рубрики, клипове, публикации в медиите, външна и интернет реклама. Използвани са само националните телевизии, а в интернет са постигнати над 7 млн. импресии.

Според данните на туристическото министерство над 300 хил. души са посетили поне един от обектите, включени в обхвата на кампанията. Тя е повишила и информираността за 50-те малко познати туристически обекта, където се отчита ръст от над 14%.

Засилен е и интересът към конкретни дестинации в България – делът на българите с намерение за почивка, които имат интерес към конкретни дестинации нараства до 62% (ръст от 4%). Броят на лицата, пътували в страната в неактивните сезони в последните 12 месеца също нараства.

Също така, по данни на НСИ, в периода на кампанията, нараства и броят на нощувките, осъществени от българи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.12 2015 в 21:24

Смехотворно. Факт е, че поръчките се печелят от фирми, които "връщат" почти половината от стойността в джобовете на управляващите. Бях на пресконференцията - там чиновниците мълчаха, а тези, гушнали пачките говореха. И министърката и екипа й трябва да се изметат. Поне като не могат да помогнат на туризма, да те пречат.
Всъщност колко ли чиновници от това министерство разбират изобщо от туризъм?

04.12 2015 в 17:58

Това не е статистика а стъкмистика!
Пак са похарчили наши пари за техни хора, а сега лъжат, че има положителен резултат.Има ръст, но е за Гърция и Турция!!!

04.12 2015 в 17:53

това е огромна, опашата лъжа! това министерство, начело с тази фотогенична кака си оправдава съществуването. кой ли вярва?