Великият Федерер обяви края на кариерата си

OFFNews 15 септември 2022 в 16:55 2967 2

Тенис

Снимка Getty Images

Роджър Федерер

Легендарният швейцарски тенисист Роджър Федерер обяви, че слага край на професионалната си кариера.

41-годишният Федерер несъмнено е най-обичаният тенисист на нашето време и е смятан от мнозина за най-великия играч, хващал ракета в ръка. Неговият последен турнир ще бъде предстоящата демонстративна надпревара "Лейвър къп", която ще се проведе в Лондон през следващата седмица.

"От всички дарове, които тенисът ми даде през всички тези години, най-големият, без съмнение, са хората, които срещнах по пътя си: моите приятели, моите съперници на корта и най-вече феновете, които дават живота на спорта. Днес, с всички вас, искам да споделя новините.

Както мнозина от вас знаят, през последните три години бях изправен пред предизвикателства, свързани с контузии и операции. Работих здраво, за да се върна на ниво за състезание. Но съм наясно с ограниченията на тялото ми, което напоследък ми изпраща много ясни сигнали. Аз съм на 41 години. Изиграл съм над 1500 мача за 24 години. Тенисът бе по-благосклонен към мен, отколкото някога съм предполагал и сега е време да призная, че е време да прекратя състезателната си кариера.

Турнирът "Лейвър къп" следващата седмица в Лондон ще бъде моето последно участие на АТП-надпревара. Разбира се, в бъдеще ще продължа да играя тенис, но не и на турнири от Големия шлем и от Тура", заяви Федерер.

В кариерата си швейцарецът има 20 титли на сингъл от турнирите от Големия шлем, 103 титли и 310 седмици като водач в световната ранглиста, включително и рекордните 237 поредни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1810

2

Maxim

15.09 2022 в 17:59

Знаят кога, но са 41 години? Не е най-великия както мнозина се заблуждават.

-480

1

Октим

15.09 2022 в 17:07

Радва ме, че има и хора, които знаят КОГА!
 
X

Да помогнем на украинските деца!