Ваксиниран тенисист бил допуснат с коронавирус в Австралия

OFFNews 21 януари 2022 в 16:12 10176 0

Снимка Getty Images

Световният №6 в тениса Андрей Рубльов сподели, че е бил заразен с COVID-19, когато е пристигнал в Австралия за участие в първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open в Мелбърн.

24-годишният руснак е бил допуснат на територията на Австралия от граничните власти, въпреки положителния PCR тест.

Руснакът е ваксиниран срещу коронавируса и не е имал никакви симптоми на болестта. Условието да пребивава на територията на Зеления континент обаче е било да прекара 10-дневна карантина в хотелската си стая, което той е изпълнил и сега участва на турнира.

Джокович може да вдъхнови антиваксърите: какви са мотивите на съда да изгони световния №1 от Австралия

"Когато излетях към Австралия, все още бях позитивен. Но нивата на така наречения COVID SS бяха прекалено ниски, аз нямах симптоми и не бях опасен за околните.

Именно заради това ми позволиха да вляза в страната, но с условие, че не излизам от хотелската си стая в продължение на 10 дни. В първия си мач усещах умора, но днес съм по-добре", заяви Рубльов, който достигна до третия кръг в Мелбърн.

Разкритията на Андрей Рубльов изненадаха медиите в Австралия, които само допреди седмица следяха с интерес случващото се със световния №1 Новак Джокович.

Сърбинът, който е 9-кратен шампион в Мелбърн, беше депортиран от страната, след като правителството анулира на два пъти визата му. Джокович отказва да се ваксинира срещу COVID-19. Той се позова на медицинско разрешение, тъй като се бил заразил на 16 декември, което предизвика съмнения във властите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови