US Open стартира на 31 август без публика

OFFNews 16 юни 2020 в 21:37 1979 0

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо потвърди, че Откритото първенство на САЩ по тенис (US Open) ще се проведе без фенове от 31 август до 13 септември.

"Ще вземем изключителни предпразни мерки, за да защитим тенисистите и екипа", написа в профила си в Туитър Куомо.

Откритото първенство на САЩ трябва да започне на 31 август, но отсега е ясно, че някои от най-големите имена ще предпочетат да го пропуснат.

Подобно мнение изказа водачът в ранглистата при мъжете Новак Джокович, а медиите в Румъния съобщиха във вторник, че втората ракета в света при дамите Симона Халеп няма да пътува за американския тур това лято.

От тенис федерацията на САЩ приветстваха решението на губернатора и признаха, че носят голяма отговорност за едно от първите спортни мероприятия в тези сложни времена, затова ще направят всичко максимално, за да бъде US Open максимално безопасен.

Всички състезания под егидата на АТП и УТА са спрени поне до края на юли месец, а турнирът "Уимбълдън" бе отменен за първи път от Втората световна война насам.

Откритото първенство на Франция пък бе пренасрочено за 20 септември, като ще започне само седмица след края на шампионата в САЩ.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови