Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Шиникова на победа от влизане в основната схема на US Open

OFFNews 23 август 2019 в 10:41 1422 0

Изабелла Шиникова постигна две победи и се класира за третия кръг на квалификациите на Откритото първенство на САЩ по тенис. Българката победи вчера изключително драматично с 6:0, 4:6, 7:6 (6) Сакия Викъри за 135 минути, след като спаси 4 поредни мачбола.

27-годишната софиянка спечели лесно в първия сет след само 24 минути, постигайки три пробива. Втората част започна възможно най-добре за българката, която поведе с пробив, 2:0 и 3:1, но веднага след това загуби подаването си срещу американката, намираща се на 150-о място в световната ранглиста. Викъри изпусна два сетбола при 5:3 в своя полза, но след това сервира успешно за изравняване на резултата.

В третия сет отново последва размяна на пробиви, българката водеше с 4:2, но се стигна до тайбрек, в който представителката на домакините поведе с 6:2, но Шиникова отрази четири мачбола, за да направи обрат до 8:6.

В третия кръг на квалификациите софиянката ще се изправи срещу Ана Богдан. Румънката, която заема 147-мо място в световната ранглиста, отстрани австралийката Елън Перес след успех с 6:4, 7:6 (6).

До момента Изабелла Шиникова никога не е участвала в основна схема на турнир от "Големия шлем".
Богдан е стигала до номер 59 в света и има два полуфинала на ниво Женска тенис асоциация. Двете с Шиникова не са играли досега една срещу друга, а решаващият мач е днес не преди 19,30 часа българско време.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!