Сър Ричард Брансън създаде тенис рай

OFFNEWS 23 ноември 2016 в 15:10 3311 0

Първата ни ракета Григор Димитров се завърна наскоро от първото си участие в един турнир, който е извън всякакви вериги.

Става въпрос за прочутата надпревара Necker Cup на милиардера сър Ричард Брансън, която той организира от пет години насам на частния си остров Некер в Карибско море. Никъде няма да намерите нито схемата на турнира, нито резултатите, които са постигнали поканените и платилите си да участват.

Знаменитости от ранга на Григор Димитров се смесват с любители, които могат да си позволят цената от 115 000 долара за престоят от пет дни и шест нощи. Освен Григор, тази година на остров Некер се появиха и имена като Каролин Вожняцки, Виктор Троицки, Александър Долгополов, и Щефан Едберг. В предишни години в турнира на Брансън са идвали и Рафаел Надал, Новак Джокович, Ана Иванович, Мартина Хингис и др.

Самият Брансън е голям почитател на тениса и често изненадва гостите си като се появява на съдийското столче или пък се включва в играта, като не изневерява на ексцентричния си стил и облича рокля например.


"Тенисът винаги ме е привличал. Реално това е борба със себе си, тъй като съперникът ти е от другата страна на мрежата. Много е важно бързо да забравяш за неуспехите и да гледаш винаги напред. Тенисът е толкова динамична игра, че ако започнеш да се ядосваш за загубено разиграване, то ще пропуснеш следващите шансове, а с тях и мача", казва Брансън, който си купува остров Некер с първите милиони. Едва наскоро обаче го превръща в тенис рай с разположени на 30 акра кортове.

Сумата от 115 000 долара звучи внушително, но Брансън дарява почти всички приходи за благотворителност. От последното му издание той преведе 3 милиона долара на Националния тенис фонд на САЩ, който подкрепя таланти от бедни семейства.

Във Великобритания и САЩ той организира турнири за аутисти, а победителите се изправят в голям финал именно на остров Некер, където публиката им е съставена от тенисисти от ранга на Григор Димитров. Necker Cup си има и официален сайт, пълен с кадри от щастливите моменти, които гостите са имали по време на тази седмица на райския остров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови