Преход от начинаещ към средно напреднал играч по тенис на маса. 5 съвета

OFFNews 22 май 2023 в 10:07 1387 0

Снимка pexels.com

След като имаме зад гърба си някакъв опит в света на тениса на маса е нормално да продължим приключението и да се опитаме да развием уменията на по-високо ниво. Да имаме някакъв опит се разбира да сме част от някоя клубна общност и да имаме поне 10-20 изиграни турнира. След този период всеки играч започва да намира стила си в някаква степен, осъзнава как печели точките и срещите, както и започва да осъзнава кои са слабите му страни. Това е много важен период, през който преминава всеки начинаещ играч по тенис на маса.

Какво е най-важно, за да се усъвършенстваме в тениса на маса?

Трудно е да се отговори еднозначно на този въпрос. Има много неща, които са най-важни - да си в добра физическа форма, да тренираш отделни елементи, да си намериш подходящ треньор или спаринг на твоето ниво, да работиш над сервис и посрещане, но преди всичко най-важното е да имаш желанието да се развиваш в тениса на маса. Няма значение на каква възраст си, най-важното е всеки един момент да имаш желанието да отделяш време, за развитието си в тази насока. Ако имаш желанието и потребността да го правиш и обичаш играта заради самата игра, то резултатите неминуемо ще дойдат от само себе си.

5 съвета за по-бързо напредване в тениса на маса

Тук можеш да се запознаеш с нашия кратък материал с пет конкретни съвета. Като започнем от необходимата автоматизация в една толкова светкавична среда, каквато е съвременния тенис на маса, обърнем внимание на необходимостта да играем с една и съща ракета, преминем през задължителното трениране на елементи и изпълнение на сервис и завършим с важността на това да имаме добър партньор в тренировките.

Тренирайте ударите се докато се автоматизират

Тенисът на месец е може би най-бързия спорт. Нещата се случват толкова бързо, че не можем да разчитаме, че ще успеем да се справим с цялото интелектуално натоварване, ако нямаме автоматизирани удари и комбинации от удари, а се налага всеки път да минаваме през вземане на решения за всеки един удар. Разчитането на играта на опонента е достатъчно сложно и предизвикателно занимание, за да можеш да си позволиш да разсъждаваш за всеки свой удар.

Играйте с една и съща ракета

Всеки начинаещ играч е изпитвал объркване и фрустрация в момента, в който е направил някаква промяна на ракетата си - било то смяна на гума или дърво. Изграждането на връзката между ракетата и ръката на играча може да отнема месеци. Ето защо напия съвет е : играйте винаги с една и съща ракета и не правете промени преди значими за вас състезания.

Тренирай по-често отколкото се състезаваш

Тренирането не елементи от играта е от голямо значение. Не е реалистично да очакваш, че ще напреднеш на следващо ниво, ако не тренираш отделни елементи. Играта на точки е полезен опит, но само с геймове израстването става много трудно.Така, че най-добрата пропорция е да тренираш елементи поне два пъти повече като продължителност, отколкото играеш на точки.

Отделете достатъчно време на усъвършенстването на сервиса

Сервисът в тениса на маса е най-голямото оръжие. Качественият сервис е от огромно значение в съвременния тенис на маса. Това е така, защото серисът е единствения удар, който зависи само от теб и притивника не участва в него. Добре изпълненият сервис дава огромно преимущество. Това в пълна степен важи и за посрещането на сервиса на опонента. За това те съветваме всяка седмица да намираш време да тренираш сервис и посрещане на сервис.

Намерете си добър партньор

Да си намерим добър партньор в тениса на маса също е от огромно значение. Когато имаме партньор за тренировки, който е на сходно с нашето ниво и с когото можем да тренираме редовно, създаваме предпоставка за бърз и силен растеж в тениса на маса. Това се случва най-лесно, когато се интегрираме към някоя клубна тенис общност, където неминуемо ще срещнем парньор със сходно ниво и умения.

Какво да избягваме?

В тениса на маса както и живота очакванията за бъдещето или за представянето ни на масата могат да бъдат ужасно фрустриращи. Много играчи в амбицията си да се развият по-бързо и да получат своето място в тенис общността си са склонни да имат нереалистични очаквания за своето представяне. Ето защо ние ви съветваме да бъдете смирени по отношение на израстването си. Отнасяйте се към всеки опонент с уважение и влизайте във всеки мач все едно е вече загубен. Само по този начин ще можете да съхраните удоволствието от играта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови