Пиронкова не се даде лесно на Возняцки

OFFNews 06 юли 2017 в 23:18 2837 0

Цветана Пиронкова напусна "Уимбълдън" във втори кръг. Най-добрата ни ракета при жените падна 3:6, 4:6 от Каролин Возняцки. 

Цвети стартира участието си в турнира с убедителен успех срещу Сара Ерани, но не успя да сложи край на негативната си серия в двубоите с бившата  номер 1 в смета. Датчанката вече има 5 от 5 победи.

Срещата бе равностойна в началото, а двете си размениха по един пробив до 2:2. Пловдивчанката пропусна шанс за пробив в шестия гейм, а след това Возняцки влезе в серия и взе сета.

Пиронкова измъкна много тежък гейм за 1:1 в началото на втората част, в който спаси шанс за пробив и на два пъти използва системата за видеоповторение.

Вожняцки, поставена под номер 5,  поведе с 3:1, след като спечели нов гейм при начален удар на българката. Изглеждаше, че датчанката бие с лекота, но получи здрав отпор.

Цвети демонстрира характер и направи най-добрия си период в мача, който включваше някои великолепни отигравания от нейна страна. Тя веднага върна пробива и след това изравни за 3:3. После последва гейм за гейм и въпреки волята на българката, тя беше принудена да напусне турнира.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови