Организаторите на Sofia Open с изявление по повод неясното бъдеще на турнира

OFFNews Последна промяна на 04 октомври 2022 в 22:46 1135 0

Тенис

Снимка Sofia Open/ LAP.bg

Sofia Open може и да няма през 2023-а

Организаторите на турнира по тенис Sofia Open и Българската федерация по тенис разпространиха позиция относно бъдещето на надпреварата. Като повод за изявлението послужиха публикации, че догодина турнир в София няма да има, а мястото му ще заеме надпревара в екзотична дестинация.

"Sofia Open иска да внесе яснота заради всички съмнения, породени от информация, която в момента циркулира в медиите. В публикувания календар на АТП за 2023 година датите на Купа Дейвис са в конфликт със Sofia Open.

Това създава проблем за Sofia Open, тъй като през февруари 2023 година националния отбор на България ще гостува на Нова Зеландия в мач за влизане в Световна група I на Купа Дейвис", се казва в съобщението.

"В този контекст се извършва текущо преструктуриране на календара и АТП е в дискусии с партньорите на Sofia Open – Brandplus и Българската федерация по тенис.

Официално ще информираме обществеността за решението и бъдещето на Sofia Open веднага след като тази информация стане достъпна за разкриване и споделяне с всички. Благодарим за търпението и разбирането по този въпрос", завършва официалната позиция.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови