Нова лесна победа осигури на Надал полуфинал в Австралия

OFFNews 22 януари 2019 в 14:04 1168 0

Рафаел Надал премина през Франсес Тиафо без особени затруднения след 6:3 6:4 6:2 в четвъртфинален мач от Откритото първенство на Австралия по тенис. За младата американска надежда това бе дебютно участие на тази фаза на турнир от Големия шлем.

Испанецът се нуждаеше от едва час и 47 минути за да достигне до победата и продължава да преследва първата си титла тук от 2009 година. Той все още няма загубен сет в тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия, а Тиафо рядко успяваше да запише точки когато посрещаше сервиза на съперника си. "Матадорът" стигаше до пробив в началото на всеки сет и задържаше преднината си с огромна лекота. 

Експресната победа осигури на Надал среща с нова изгряваща звезда - Стефанос Циципас от Гърция. За бъдещият си противник Надал каза: "Той е играч, който през изминалата година ставаше по-добър с всеки изминал месец и вече постигна успехи в Торонто и Барселона. Невероятен е днес и има шанс да бъде един от най-добрите за дълъг период от време."

По-рано днес Циципас стана първия полуфиналист в Мелбърн след като надви друг испанец - Роберто Баутиста Агут в четири сета. За Надал пък това ще бъде полуфинал номер 30 в турнирите от Големия шлем.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови