Циципас стигна полуфинал на Откритото първенство на Австралия

OFFNews 22 януари 2019 в 09:19 1611 0

Първата ракета на Гърция Стефанос Циципас се класира за 1/2-финалите на Откритото първенство на Австралия, след като надви испанеца Роберто Баутиста-Агут със 7:5, 4:6, 6:4, 7:6 и чака победителя от двубоя между Рафаел Надал и Франсис Тиафо, който ще се изиграе по-късно през деня.

Мачът продължи повече от три часа и предложи невероятно зрелище за зрителите. Достигането на Циципас толкова напред в Мелбърн може да се окаже лоша новина за феновете на тениса у нас, тъй като той може да откаже участие на турнира в София, който стартира в началото на февруари.

Баутиста-Агут започна мача добре, реализирайки пробив още в първия гейм, но допусна да му бъде върнат в осмия. Сетът вървеше към тайбрек, но Циципас отново успя да пробие и да реализира втория си сетбол, за да вземе първия сет със 7:5.

Втората част беше решена само от един пробив. Той беше на сметката на испанеца още в третия гейм, който го удържа до края и изравни в сетовете след 6:4.

Баутиста-Агут започна мощно третата част. Той проби за 3:2, затвърди го и в този момент рухна, като Циципас спечели четири поредни гейма, в които реализира два пробива и победи с 6:4.

В решаващата четвърта част двамата тенисисти бяха много прецизни в подаванията и така се стигна до тайбрек. Циципас спечели убедително със 7:2 и така затвори мача, за да продължи да мечтае за нещо много голямо в Мелбърн.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови