Маестрото ще играе на клей единствено на Ролан Гарос

OFFNews 29 ноември 2019 в 12:01 2095 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер обяви, че по всяка вероятност през 2020 година "Ролан Гарос" ще е единственият турнир на клей, в който ще участва.

Маестрото се завърна през този сезон на червената настилка, като взе участие на "Мастърс" надпреварите в Рим и Мадрид. След това Федерер се представи отлично на "Ролан Гарос", достигайки до полуфиналите, където загуби от Рафаел Надал в три сета.

"През 2016-та, когато имах проблеми с коляното, опитах да играя малко на клей, но след това отказах "Ролан Гарос", а след Уимбълдън не играх повече.

Нуждаех се от операция, а когато през 2017-та година се завърнах, просто не мислех, че е подходящата година за клей. Бяхме притеснени как ще реагира коляното на смените в настилките и всички пътувания.

След това през 2018-та година си казах - знаете ли какво? Отново не е подходящ момент. Имах други семейни планове, лични неща, а предната година нещата се получиха толкова добре, когато не играх на клей, така че отново пропуснах.

Но през този сезон вече се завърнах на клей и имах чудесни моменти. Догодина ще играя в Париж отново. Вероятно няма да играя други турнири преди този във френаската столица, но ще бъда там, което е страхотно", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови