Маестрото не е изненадан от завръщането на Анди Мъри

OFFNews 06 юни 2019 в 12:26 1636 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не е изненадан от завръщането на Анди Мъри на корта.

Припомняме, че в началото на годината британецът обяви, че има проблеми и по всяка вероятност ще спре с тениса. Това обаче не се случи и след смяна на тазобедрената става и бързо възстановяване, Мъри взе решение да се впусне на двойки в турнира в "Куинс".

"Това не беше изненада за мен. Откритото първенство на Австралия бе в началото на сезона, но очевидно Анди в момента се чувства по-добре след операцията и в крайна сметка ще играе двойки.

След като загуби от Баутиста-Агут в Мелбърн го видях в съблекалнята. Попитах го дали наистина смята да сложи край на кариерата си. Анди тогава ми отговори, че не знае. Струва ми се, че по това време той се намираше в една критична точка. И просто тогава осъзна, че не може да продължи повече с играе с тази болка.

Разбира се, ние искаме преди всичко Анди да бъде здрав човек. Но в същото време, ако успее да покаже добър тенис, това ще бъде един наистина страхотен бонус. Мисля, че всички участници в тура ще се радват да го видят отново на корта", каза Федерер.

Маестрото не пропусна да коментира и предстоящия класически сблъсък между него и Рафаел Надал. Швейцарецът вярва, че има шанс за победа срещу големия фаворит за трофея и актуален негов носител.

"Както срещу всеки един играч, винаги има шанс. В противен случай никой нямаше да дойде да гледа мача, защото би знаел резултата предварително. Това е спортът - всеки мач трябва да бъде изигран, преди да бъде решен.

Именно в това вярва всеки играч, който се изправя срещу Рафа. Те знаят, че ще бъде много тежко. Но просто не знаеш какво ще стане. Може да има някаква проблем. Може да е болен - не знаеш. Може да направиш страхотен мач, а неговата игра да не върви. Може да има силен вятър, дъжд, да има 10 отлагания заради лошо време. Не знаеш какво може да се случи. Просто трябва да опиташ да се поставиш в ситуацията", сподели Роджър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови