Лавината от контузии в тениса преля и в 2018-а

OFFNews 04 януари 2018 в 14:37 7263 0

Лавината от контузии сред топ тенисисти от 2017 година продължава и през настоящия сезон.

След отказването си от надпреварата в Бризбейн бившият номер едно в света Анди Мъри обяви окончателно, че пропуска първия турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия, което започва на 15 януари.

Контузията в бедрото му не е излекувана и е възможно да се наложи операция, въпреки че дори и при такава прогнозите на лекарите не са много оптимистични.

Трикратният шампион в турнири от Големия шлем не е играл от Уимбълдън, от миналото лято.

"За съжаление няма да играя в Мелбърн тази година. Все още не съм готов да се състезавам", обяви 30-годишният Мъри, който отлетя обратно от Австралия за Лондон.

"Оценявам подкрепата, която получих, и се надявам скоро да е върна да играя", добави той.

Мъри не е единственият, който няма да се завърне на корта в началото на този сезон.

Все още не е сигурно участието на друг бивш №1 в света - Новак Джокович. Сърбинът, който се отказа от турнирите в Доха и Абу Даби, ще участва в два демонстративни турнира следващата седмица и този тест ще покаже дали контузията в лакътя е в миналото и може да играе в Australian Open.

30-годишният Джокович отсъстваше през последните шест месеца заради контузията.

22-рият в света Кей Нишикори - трикратен финалист в Мелбърн, със сигурност ще пропусне Откритото първенство на Австралия тази година заради контузия в китката. 29-годишният японец не е играл от август и все още не е готов за петсетов мач.

Йохана Конта също получи контузия в лявото бедро по време на четвъртфиналния си мач в Бризбейн и също вероятно ще пропусне Откритото първенство на Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови