Мъри се отказа от турнира в Бризбейн и отвори вратата за нова титла на Григор Димитров

OFFNews 02 януари 2018 в 13:05 8522 0

Бившият номер 1 в световния тенис и №2 в схемата на турнира в Бризбейн се оттегли от надпреварата и така увеличи сериозно шансовете на Григор Димитров да повтори миналогодишния си успех и отново да спечели титлата в австралийския град.

Шотландецът беше втори в основната схема на турнира, след Григор, който бе поставен под №1 след отказа от участие на настоящия номер 1 в света - Рафаел Надал. 

При пристигането си в Австралия Мъри каза, че вече се чувства в отлична форма след контузията в бедрото, която го извади от тениса на четвъртфинала на "Уимбълдън" през 2017-а. В неделя той увери, че е уверен, че ще участва в Бризбейн, но във вторник 30-годишният шотландец публикува съобщение, в което известява оттеглянето си от турнира. Той не казва дали ще бъде в състояние да играе на първия турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на Австралия.

Много съм разочарован да се оттегля от Brisbane International, добавя той и се извинява на организаторите, че толкова късно съобщава решението си, и на зрителите, които са се надявали да го видят на корта.

Направих всичко, което лекарите препоръчаха и работих изключително здраво, за да се опитам да се върна на корта - пише Мъри. Но докато тренирах с някои топ играчи тук, в Бризбейн, за съжаление установих, че все още не съм на нивото, на което бих искал. Очевидно един от вариантите е да продължа рехабилитацията и да отделя повече време за възстановяването на бедрото си. Операцията също е възможност, но шансовете за успешен резултат не са толкова високи, колкото бих искал и затова това е вторият вариант, който се надявам да избегна.

Следващите няколко дни Мъри ще остане в Австралия, за да прецени дали състоянието на бедрото ще се влоши - това ще покаже дали може да остане или е принуден да отлети обратно у дома.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови