Кузманов срещу французин в първия кръг на Sofia Open

OFFNews 26 септември 2022 в 17:26 1131 0

Тенис

Снимка Sofia Open/ LAP.bg

Пьотр Нестеров

Втората ракета на България Димитър Кузманов ще играе срещу французина Юго Юмбер в първия кръг на турнира по тенис на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open в зала "Арена Армеец".

Получилият "уайлд кард" Кузманов ще се изправи срещу Юмбер, който по-рано днес преодоля квалификациите след успех над Филип Кристиан Жану (Румъния) с 6:3, 7:6(3).

24-годишният левичар Юмбер има три титли в кариeрата си и е достигал до 25-ото място в световната ранглиста в средата на миналия сезон, но в момента е 110-и в класацията на АТП и е с 48 места по-напред от пловдивчанина.

Двамата не са се срещали досега.

Шампионът от 2018 година Мирза Башич (Босна и Херцеговина) влезе в основната схема като "щастлив губещ" от пресявките. Той замени поставения под номер 7 Джак Дрейпър (Великобритания), който отказа участие в последния момент.

Така Башич, който загуби по-рано днес в решителния втори квалификационен кръг от германеца Ян-Ленард Щруф с 3:6, 4:6, ще бъде съперник на Нуно Боржес от Поргугалия в първия основен кръг.

Междувременно Пьотр Нестеров отпадна във втория, финален кръг на квалификациите на турнира по тенис от сериите АТП 250 Sofia Open в зала „Арена Армеец“ в столицата.

19-годишният българин загуби от Драгош Мъдъраш (Швеция) с 4:6, 2:6 в мач, продължил 1:38 часа.

Нестеров допусна пробив още в откриващия гейм на двубоя, но успя да навакса изоставането си в шестия и изравни за 3:3. Мъдъраш оотново проби и това бе достатъчно, за да поведе със сет след 6:4.

Началният гейм на втората част бе маратонски и след близо 20 минути здрава битка, Пьотр Нестеров загуби подаването си, но малко по-късно успя да изравни за 2:2. Представителят на Швеция обаче не допусна колебания до края и си гарантира място в основната схема на Sofia Open 2022.

Нестеров ще участва и в надпреварата на двойки в София.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!