Димитър Кузманов и Александър Лазаров с уайлд кард за Sofia Open

OFFNews 02 септември 2022 в 14:31 2164 0

Димитър Кузманов на Sofia Open

Снимка Sofia Open

Димитър Кузманов на Sofia Open

Димитър Кузманов и Александър Лазаров ще играят в основната схема на Sofia Open 2022 с уайлд кард. Турнирът по тенис от категорията ATP 250 ще се проведе от 25 септември до 2 октомври в столичната зала „Арена Армеец“.

29-годишният Кузманов е 159-и в света. Пловдивчанинът спечели два мача в квалификациите на US Open. Тази година победи в квалификациите и на четирите турнира от Големият шлем. Втората ракета на България ще участва за седми път в турнира. Миналата година той победи Лоренцо Музети, сега в Топ 30 в света.

24-годишният Лазаров се включва за шести път. През 2019 г. Алекс спечели мачовете си в квалификациите и стигна до мач в основната схема срещу Фернандо Вердаско.

Третият участник с уайлд кард на Sofia Open 2022 е носителят на три титли от Големият шлем Стан Вавринка. В турнира ще играят още Григор Димитров, Яник Синер, Гаел Монфис, Хуберт Хуркач, Пабло Кареньо Буста, Александър Бублик, Лоренцо Музети и др.

Последните издания на турнира се провеждаха без публика заради ограниченията в пандемията от COVID-19. Тази година тенисистите се надяват да могат да споделят емоциите си с публиката.

"Миналата година записах първата си победа в основната схема - много престижна и след страхотен мач, но хората нямаха възможност да го съпреживеят с мен в залата, както ми се искаше и на мен. Сигурен съм, че щях да го преживея по различен начин. Надявам се сега да усетя в пълен размер цялата тази емоция - победа пред горещата българска публика в залата. Още повече, че турнирът е може би един от най-силните. Това е предпоставка за феновете да напълнят залата и да стане прекрасен турнир ", каза Димитър Кузманов и определи турнира като „богатство за тениса, за спорта и за бъдещето на българските деца“.

"Турнирът в България е много специален за мен – каза Александър Лазаров. - Изпитвам специална връзка с хората, които идват да гледат - нещо, което не съм изпитвал никъде по света досега. Тази година няма рестрикции и се надявам да дойдат възможно най-много хора, защото това не е просто турнир, това е емоция. За мен тази емоция остава в съзнанието ми за цял живот. Това са най-хубавите моменти, които съм изживял - когато минах квалификациите през 2019 г. Sofia Open е много повече от турнир."

Лазаров сподели, че в момента се чувства в най-добрата си форма, откакто играе тенис. Той определя софийския турнир като най-добрия на ниво ATP 250.

Билетите за Sofia Open 2022 са в продажба в мрежата на Eventim.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика