Колинс е първата полуфиналистка в Австралия след обрат срещу Павлюченкова

OFFNews 22 януари 2019 в 10:56 2054 0

Снимка Instagram

Световната номер 35, Даниел Колинс от САЩ достигна полуфиналната фаза на Откритото първенство на Австралия при жените за първи път в кариерата си след като обърна Анастасия Павлюченкова от Русия след 2:6 7:5 6:1. 


Колинс нямаше нито една победа в турнирите от големия шлем преди тазгодишното си участие в Мелбърн, но след победи над Юлия Гьоргес, Каролин Гарсия и шокиращата такава срещу световната номер 2, Анжелик Кербер, тя достигна 1/4-финалната фаза на турнира. Рейдът ѝ продължи и срещу Павлюченкова, а сега 25-годишната американка чака съперничката си, която ще бъде определена от сблъсъка между Ашли Барти и Петра Квитова.

Срещата започна с бърз пробив на рускинята още в първия гейм. Последва 17-минутен сервис гейм на Павлюченкова, в който тя спаси 5 възможности за пробив преди да го спечели. Това се оказа и единственият гейм от първите пет, който не завърши с пробив за някоя от двете тенисистки. При резултат 5-2 в полза на Павлюченкова, рускинята имаше сетбол на свой сервиз, който пропиля, а след това се наложи да спасява точка за пробив преди да приключи сета в своя полза за 49 минути.

Във вторият сет Колинс успя да подобри играта си, а резултата не закъсня. Тя успя да пробие опонентката си и да поведе с 5-2. Павлюченкова съумя да се отърси от пробива и на свой ред го върна, за да изравни резултата в сета при 5-5. Американката обаче отново спечели подаването на противничката си и да затвори сета със 7-5.

В решителният трети сет Колинс прегази Павлюченкова като на два пъти проби сервиса ѝ, а при 5-0 имаше мач пойнт, но рускинята обърна гейма в своя полза и спаси нулата. На свой сервис Колинс стигна до нов мачбол, който пропиля, но на третия път тя бе безпогрешна и приключи двубоя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови