Изтеглиха жребия за ATP Cup

OFFNews 14 ноември 2019 в 10:58 2131 0

България попадна в Група C на дебютния турнир ATP Cup, където са още Великобритания, Белгия и Молдова, отреди окончателният жребий на надпреварата.

Страната ни зае мястото на Швейцария в потока след отказването на Роджър Федерер, като единствено последният съперник на Григор Димитров и компания не бе ясен – а именно съставът на молдовците, чийто водещ тенисист е Раду Албот, който е №46 в света.

Великобритания участва благодарание на "защитения ранкинг" на Анди Мъри, докато Давид Гофен повежда белгийците.

Мачовете на България са в Сидни, като в първия дуел (на 3 януари) Григор Димитров повежда страната ни срещу Великобритания.

България е в състав Гришо, който е играещ капитан, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев.

ATP Cup се провежда в три австралийски града – Пърт, Сидни и Бризбън, в рамките на 10 дни (3 до 12 януари), като ще служи за подготовка за Australian Open.

Ще участват 24 страни. При избора на участници се гледа само ранкинга на най-високо класирания състезател от всяка държава. Всеки отбор ще се състои от до петима тенисисти, а всеки сблъсък – от два мача на сингъл и един на двойки.

За да бъде в новата ранглиста, всяка страна трябва да разполага с поне двама тенисисти, имащи АТР ранкинг на сингъл и поне още един, който има такъв на сингъл или на двойки.

Точки се заработват с всяка една победа в турнира, а колко са те зависи от позицията на победителя в ранглистата, както и мястото на опонента му.

Ако играч измежду първите 300 победи представител на топ 10 в груповата фаза, той ще получи 75 точки. Ако това се случи на четвъртфинал – 120 точки, на полуфинал – 180, а на финал – 250.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови