Григор Димитров стартира срещу квалификант в Мелбърн, цирк с жребия заради Джокович

OFFNews 13 януари 2022 в 08:16 9585 0

Снимка Getty Images

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров, който е №26 в схемата, ще започне участието си на Откритото първенство на Австралия срещу играч от квалификациите.

Това отреди тегленият преди минути жребий в Мелбърн, който се превърна в медиен цирк заради неяснотата около съдбата на водача в схемата Новак Джокович и закъсня с близо два часа.

При успех четвъртфиналистът от миналата година ще очаква победителя от мача между Беноа Пер и Тиаго Монтейро. При евентуално достигане до трети кръг Димитров може да срещне четвъртия поставен Стефанос Циципас.

Жребият мина в очакване на новина от правителството на Австралия, което все още не бе обявило какво смята да прави с Новак Джокович. В часовете на тегленето на жребия беше обявена пресконференция на премиера Скот Морисън. Той говори за мерките срещу разпространение на коронавирус и почти не взе отношение по въпроса с Джокович, каквито очаквания имаше. Той направи само кратък коментар, че въпросът е в ръцете на министъра по имиграционните въпроси Алекс Хоук.

След края на правителствения брифинг жребият все пак беше проведен. Той отреди Джокович да играе със сънародника си Миомир Кецманович в първия кръг.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews