Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Григор Димитров: Работих върху много неща в последните месеци

OFFNews 31 юли 2019 в 11:23 1703 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров увери феновете си, че бавно, но сигурно си връща към добрия ритъм на игра.

Българинът прекъсна черната серия от поражения и се върна на пътя на победите, след като на турнира от сериите ATP 250 в Лос Кабос надви американеца Стийв Джонсън със 7:6 (4), 4:6, 7:6 (5).

"Знаех, че трябва да съм готов за всичко. Първият сет беше доста добър за мен. После имах моите шансове във втория. Той започна да сервира по-добре и стана по-трудно да правя добри ретури.

В третия сет той изигра добър гейм, за да ме пробие, когато сервирах за мача. Тайбрекът беше много тежък. Той играе страхотен тенис. Левичар.

Мога да очаквам всичко от него, но в момента съм фокусиран най-вече върху това какво се случва в моята страна на корта. Това е по-важното.

Работих върху много неща в последните месеци. Чувствам, че бавно, но сигурно се връщам към добрия ритъм", каза Димитров.

Във втори кръг нашето момче ще се изправи срещу втория поставен в схемата на турнира в Лос Кабос - Гуидо Пея.

Междувременно стана ясно, че Григор ще намери място в основната схема на Мастърс надпреварата в Монреал, съобщи tenniskafe.com.

Това става възможно, след като Пабло Куевас се оттегли. Турнирът от сериите ATP 1000 е от 5 август, а Григор бе първа резерва заради ниския си ранкинг в момента.

Българинът бе четвърти в списъка на стендбай, но се отказаха още миналата седмица Роджър Федерер, Новак Джокович и Хуан Мартин дел Потро.

Преди година на този Мастърс, само че тогава игран в Торонто, Гришо достигна четвъртфинал. Така влизането му сега в схемата ще означава, че ще има възможност да защити поне част или всички 180 т. за ранглистата, които спечели през 2018-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews