Григор прекъсна черната серия с драматична победа над американец

OFFNews 31 юли 2019 в 09:10 1697 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна успешно участието си в турира от сериите АТР 250 в Лос Кабос, след като победи Стийв Джонсън със 7:6(4), 4:6, 7:6. За българина това е първа победа от "Ролан Гарос" насам. Така той прекъсна серията си от четири поредни поражения.

Успехът e пети за Гришо срещу американеца, а във втори кръг нашето момче ще се изправи срещу втория поставен в схемата на турнира Гуйдо Пея.

В първия сет Джонсън проби още във втория гейм, но в деветия Димитров успя да върне пробива и в крайна сметка докара частта до тайбрек в който победи своя съперник след 7:4 точки.

Вторият сет започна равностойно, но в осмия гейм българинът пропусна две точки за пробив срещу своя опонент. Джонсън все пак си взе подаването и след това проби в деветия гейм преди да си спечели заключителния сервис гейм в частта, за да изравни сетовете.

В третия сет Гришо проби в шестия гейм, а в деветия пропусна мачбол на свой сервис и допусна пробивът да бъде върнат. Българинът обаче бе по-съобразителен в тайбрека и след 7:5 точки спечели срещата.

Димитров показа някои колебания от начален удар, като общо в мача допусна 12 двойни грешки срещу само 3 за Джонсън, макар да реализира и 2 аса повече - 6 срещу 4.

Въпреки това общо Григор вкара повече от първите си сервиси - 60% срещу 54% за американеца. Българинът спечели 75% от точките при вкаран първи сервис и 57% при втори (68% и 62% за Джонсън).

Общо Гришо се изправи пред 5 точки за пробив и беше пробит 3 пъти. Същевременно той направи 2 пробива от 6 опита, но спечели важните точки в тайбрека на първия и третия сет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови