Григор Димитров проговори за Маша и Никол

OFFNews Последна промяна на 08 май 2017 в 21:24 6272 0

Григор Димитров даде интервю пред български журналист в Мадрид. Честта се падна на винаги пробивната колежка Златка Замова, която навремето проходи в журналистиката чрез "7 дни спорт", но после емигрира в Испания.  Ето какво каза Гришо пред дамата, която сега предава за "Тенис24".

- Днес бе слънчево и горещо на корта, поне 30 градуса, имаше неочаквано сложен съперник, който връщаше всичко в защита и постоянно сменяше ритъма. Ти обаче успя да счупиш каръка от загуби и продължаваш напред! Поздравления! 

- Не бе чак толкова топло май, аз харесвам да играя при такива условия. Филип е труден, но няма лесни дори в първите кръгове...ето сега играят Монфис и Симон, например, сериозен мач!

Схемата тук е трудна като цяло, условията не са за всеки, трябва да си внимателен, дори с начина на плетене на ракети, също как се движиш по корта – пързаля се повече, топката лети малко повече...да се нагаждаш към ситуацията. Чувствах, че играя тенис.

Победата е най-важното нещо днес. Нямах особени очаквания от себе си. Имах няколко разочароващи представяния напоследък, но съм фокусиран над всяка тренировка, точка, мач. Целият ми тим работи зад сцената да ми помага за позицията.

Искам да се върна където бях, да се раздавам, надявам се да нямам контузии и играя добре на тези 3 клей-турнира, оттам ще видим. Понякога успехът е много близо.

- В началото сякаш си пазеше силите за турнира, Филип натисна, имаше ли моменти, в които се страхуваше, че ще ти измъкне мача? 

- Не, но трябва да си по-предпазлив, ако на моменти не усещаш топката или себе си. Трябва да играеш умен тенис! Мисля, че в средата на първия сет не играх достатъчно агресивно, чак към края му започнах пак.

На червено не се знае колко часа може да продължи мача, втория сет играх умно и агресивно, имах малко спад само когато се паднах на горещата половина на корта и слънцето ми блестеше в очите.

- Ти си много интелигентен тенисист, на моменти малко се нервираш, а май трябва да запазваш спокойствие..

- Мерси (смее се). Да не се ядосвам...Да.

- Позволи ми малко по-лични въпроси. Англичани ме питаха на корта дали приятелката ти Никол е тук. Не я видях, но има ли планове да дойде за по-нататъшните кръгове?

- Нямаше я, в такива ситуации винаги най-близките са до мен, дано стигнем до тези фази.

- Всички видяхме отлични приятелски взаимоотношения между теб и Мария Шарапова на „Тай Брейк Тенс“, което е страхотно, мисля! Тя дори ти даде съвет в първия тайбрек при 10:10, после ти спечели мини-турнира. Предполагам, оценяш положително подобни отношения помежду ви?

- Разбира се, няма лоши чувства. Този благотворителен турнир бе много добър и за феновете, да видят, че сме колеги и всички сме в добри отношения, каквото било-било. Гледаме напред и сме тук е обща цел – да играем красив тенис, да радваме публиката, да се борим в мачовете и побеждаваме. Това е най-важното, оттам какво кой ще каже е без значение.

- Ще гледаш ли мача на Шарапова с Бушар довечера?
- Уф, имам толкова неща да правя, ще се готвя за следващия си мач.

-Успех нататък и нагоре!

-Мерси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови