Григор Димитров приключи в Барселона (видео)

OFFNews 27 април 2018 в 17:08 8969 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров загуби от Пабло Кареньо Буста с 3:6 6:7(4) и отпадна от турнира от категория АТP 500 в Барселона.

Талантът от Хасково не показа най-доброто от своята игра, а това бе и негова трета загуба на клей от този опонент в досега изиграните четири мача. Испанецът пък игра своя тенис, базиращ се на връщане и контра игра и отново показа, че е един от майсторите на клея.

Първият сет в мача много приличаше на този, който Григор изигра срещу Филип Колшрайбер преди седмица в Монте Карло. Играта му се характеризираше с неефективен сервис, пасивност от дъното на корта и голям брой непредизвикани грешки.

Във втората част се игра без пробиви и така се стигна до тайбрек. В него испанецът поведе с 5:2 и 6:3, след което без проблеми приключи мача. Все пак Димитров заработи 90 точки за световната ранглиста и 62 945 евро.

На полуфиналите Пабло Кареньо Буста ще играе срещу Стефанос Циципас от Гърция, който надделя над вицешампиона от миналия сезон и номер 3 в схемата Доминик Тийм (Австрия) с 6:3, 6:2.

По-късно днес десеткратният шампион Рафаел Надал (Испания) ще играе на четвъртфиналите срещу Мартин Клижан (Словакия).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!