Григор Димитров мина през Жил Симон и се класира за 1/8-финалите в Барселона

OFFNews 25 април 2018 в 13:42 7339 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи Жил Симон с 6:2, 6:1 в двубой от втория кръг на турнира от категория АТP 500 в Барселона и се класира за 1/8-финалите в надпреварата.

Хасковлията демонстрира прекрасна форма и като че ли наистина е покачил нивото си на клей, след като буквално премаза бившия номер 6 в света.

Димитров влезе малко трудно в мача, след като взе доста трудно второто си подаване за 2:1. В петия гейм първата ни ракета изостана 0:40. Спаси първия брейкбол с технично драйв воле, а после с мощни и дълбоки форхенди докара до дюс, преди да извади подаването си.

В следващата част Григор демонстрира отлично разнообразие, като дори на моменти се защитаваше с лифтирани удари, а после търсеше слайс, за да атакува. Така извади от ритъм Симон, дръпна 30:40 и реализира брейкбола – 4:2. Димитров затвърди, а после сложи точка на сета от посрещане – 6:2.

Серията му продължи и във втората част, в която българинът поведе с 3:0, преди да даде на Симон да вземе втория си сервис гейм в този сет за 3:1. Хасковлията бе безпогрешен в петото разиграване и дръпна напред с 4:1, а след това поведе 40:15 в подаването на съперника си.

Жил обаче се бори до край за сервис гейма си и успя да изравни, като на 2 пъти имаше възможност да го затвори в своя полза. Толкова възможности за пробив имаше и Григор, който успя при третия си опит да го пречупи и за 4-и път в мача записа брейк за 5:1. При този резултат българинът сервираше за победата и затвори мача – 6:1.

Утре Гришо ще играе с тунизиеца Малек Джазири от когото загуби през февруари в Дубай. Пътят му към полуфинал в събота с австриеца Доминик Тийм изглежда разчистен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови