Григор Димитров поиска титлата от "Уимбълдън"

OFFNews 07 юли 2017 в 13:37 2910 0

Григор Димитров се прицели най-високо след двете победи на "Уимбълдън", постигнати без загубен сет. Така и трябва. Нашето момче отсече - играя за титлата.

Той говори след мача с Багдатис. ""Целта ми е да спечеля Уимбълдън. Това стои пред мен", каза Гришо пред журналистите на SW19.

"Това беше добър работен ден за мен. Успях да спечеля комфортно. Знаех, че излизам срещу опасен съперник като Маркос. Той винаги е опасен на трева. Бил е тук много пъти преди", продължи първата ни ракета при мъжете. 

"Чувствах, че играя добър тенис и съм много съсредоточен," сподели българинът, цитиран от Тенис бг. Той отчете, че не е вярвал в това да успее да завърши мача с красивото воле, с което вдигна на крака целия корт. "В дни като днешния всичко се получава," с усмивка заяви Гришо и се обърна към следващия съперник.

"Села победи Джон Иснър на трева, а това значи че се справя добре и играе на ниво. Не мога да подценявам опонентите. Гледах края на мача му - очаква ме труден сблъсък."

В същото време легендата Матс Виландер не пропусна да похвали Григор Димитров. Шведът предупреди, че Гришо може да бъде опасен до края на Уимбълдън.

„Мачът, който очаквахме толкова много между Григор Димитров и Маркос Багдатис беше равностоен, поне на книга. Българинът обаче имаше една непредизвикана грешка в първите два сета и спокойно достигна до победата. Лесен успех за него,“ коментира Виландер.

„Полуфиналът на Australian Open със сигурност внася страх у съперниците, така че внимавайте за него“ завърши шведската легенда, който работи за "Евроспорт".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови