Григор Димитров на полуфинал във Вашингтон без игра

OFFNews 05 август 2023 в 13:09 2451 0

Тенис

Снимка Getty Images

Григор Димитров има шанс за финал

Григор Димитров ще се изправи срещу Даниел Еванс от Великобритания на полуфиналите на турнира по тенис на твърди кортове от категория ATP 500 във Вашингтон (САЩ), който е с награден фонд 2,014 милиона долара.

Това стана факт, след като номер 9 в схемата Еванс се наложи с 6:4 и 7:5 над представителя на домакините Франсис Тиафо.

Димитров намери място на полуфиналите без игра, след като неговият съперник Юго Юмбер се отказа от мача, няколко часа преди неговото начало. Официалната причина, която съобщиха от щаба на французина, е контузия в левия крак.

След двусетовите победи над Макензи Макдоналд и Емил Руусувуори, най-добрият български тенисист вече е полуфиналист във Вашингтон, което е най-доброто му класиране на този турнир от общо осмото му участие.

Това е и негов трети полуфинал през сезона, след като хасковлията беше сред най-добрите четирима в Ротердам през февруари, а три месеца по-късно игра финал в Женева.

В другият полуфинал се изправят Туйлър Фриц (САЩ) и Талонр Грикспор (Нидерландия). Водачът в схемата Фриц се наложи с 6:3 и 6:3 над Джордън Томпсън от Австралия. Грикспор от своя страна елиминира Джефри Улф (САЩ) – 7:5 и 6:4.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика