Григор Димитров е на 1/4-финал във Вашингтон

OFFNews 04 август 2023 в 00:06 1893 0

Тенис

Снимка Getty Images

Григор показва добра форма

Григор Димитров затвърди отличната си форма на твърди кортове и вече е на четвърфинал на турнира във Вашингтон, който е с награден фонд 2,014 милиона долара. Днес в третия кръг първата ракета на България се справи с финландеца Емил Руусувори с 6:4, 6:3 за час и 47 минути и ще играе с победителя от срещата Юго Юмбер (Франция) - Йосуке Ватануки (Япония). На старта на турнира той елиминира пак в два сета Макензи Макдоналд със 7:6 (8:6), 6:2.

До момента Димитров, поставен като номер 5 в американската столица, и Русувуори имаха два мача по между си, в които си бяха разменили по една победа. 24-годишният скандинавец залага на физическа мощ и енергия, като има една титла в АТР-тура. Заема 55-о място в световната ранглиста, доста под нивото на българската звезда, който днес доказа превъзходството си.

Двамата започнаха мача със стабилен начален удар, залагайки на стабилен първи сервис. И мачът вървеше равностойно до 2:2, като в петия гейм българинът изпадна в ситуация за пробив, но я спаси и си взе подаването. След това той проби финландеца за 4:2, реализирайки четвъртата отворила се възможност. И вместо да затвърди предимството си, той допусна ри-брейк. Димитров допусна няколко неточности от на пръв поглед елементарни ситуации и даде лесен пробив.

В тези моменти Руусувори взе инициативата и изравни до 4:4 на нула. Но по-класният българин бързо спря пропадането си и с втория си пробив за 6:4 взе първия сет.

Във втория сет Григор Димитров нанесе своя удар с пробив в четвъртия гейм, когато проби при първата вероятност и поведе с 3:1. След това сякаш по инерция без да се притеснява взе подаването си на 15 и увеличи преднината. Димитров можеше да си реши мача много по-рано, тъй като пред него се откри още една възможност за пробив. Но той я пропусна, а Емил Руусувуори остави надеждите си живи. Но Димитров отново вдигна темпото при своето подаване и поведе с 5:2 пак на 15.

В осмия гейм сценарият беше сходен, като Димитров можеше да спечели мача с пробив, по пак пропусна една възможност. Но при следващото си подаване той беше крайно безкомпромисен и спечели категорично без да даде точка на противника си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика