Григор Димитров на 1/8-финал на Уимбълдън след победа над Дуди Села (обновена)

Александра Маркарян 08 юли 2017 в 14:45 9361 0

Григор Димитров се класира за осминафиналите на "Уимбълдън" след победа над Дуди Села (Израел).

Българинът спечели категорично първите два сета: 6:1, 6:1, след което Села се отказа.

Григор спечели първия сет срещу Села с 6:1 и в началото на втория мачът бе прекъснат, защото Села поиска медицински таймаут. След 10-ина минути той се върна на корта и играта бе подновена. 49 минути след началото на двубоя българинът водеше с пробив във втория сет и резултат 3:1 гейма. Той спечели сета с 6:1, след което израелецът се отказа да продължи и стисна ръката на победителя на мрежата.

Беше изминал точно един час.

Днешният мач бе петият между двамата тенисисти. И четирите предишни са завършили с победа за 26-годишния българин.

Статистиката от двубоя днес показва красноречиво надмощието на 11-ия в света Димитров: 5 аса срещу нито един на Села, нито една двойна грешка при две за израелския тенисист, 81% вкаран първи сервис и 83% спечелени точки от вкарания първи сервис за Григор. Резултатите от втория му сервис са още по-впечатляващи - 86% спечелени точки. 82 са процентите на точките, спечелени на мрежата, само 7 са непредизвиканите му грешки при 26 за съперника, чиито проценти трудно минават 50 по някои показатели, а при останалите варират между 17% и 48%

В първия кръг на турнира от Големия шлем Григор победи Диего Шварцман, във втория - Маркос Багдатис. Следващият съперник на първата ни ракета може да е легендарният швейцарски тенисист и седемкратен шампион на турнира от Големия шлем Роджър Федерер, който ще спори с Миша Зверев за място сред тенисистите, преминали във втората седмица.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови