Гарбине Мугуруса е новата кралица на "Уимбълдън"

OFFNews 15 юли 2017 в 18:16 6027 0

Снимка Twitter: Wimbeldon

Поставената под номер 14 Гарбине Мугуруса спечели за първи път в своята кариера титлата от турнира "Уимбълдън".

Във финала тя се наложи над петкратната шампионка и 10-та в схемата Винъс Уилямс със 7:5, 6:0 под спуснатия покрив на централния корт в Лондон след 77 минути игра.

Победителката стана втората испанка с титла в британската столица след нейната треньорка в момента Кончита Мартинес през 1994 година.

И двете започнаха нервно двубоя, но това си личеше особено много при 23-годишната Мугуруса, която правеше много грешки от форхенд.

В шестия гейм Уилямс стигна до първата точка за пробив, но испанката я отрази и взе подаването си за 3:3. В следващия пък Гарбине стигна до брейкбол, след като Винъс направи 3 двойни грешки, но не успя.

В следващата игра пък Мугуруса стигна до два брейкпойнта и реализира втория след топка в аут на съперничката. Така при 6:5 полуфиналистката от Турнира на шампионките в София през 2014-а сервираше за спечелване на частта.

Вторият сет беше доста по-различен от първия. В него Винъс изглеждаше, че няма сили да се бори и грешките й улесниха максимално задачата на играещата все така уверено испанка.

"Щастлива съм! Благодаря на моя екип, на Кончита, този успех е за всички нас! Първия сет беше много труден и двете можехме да го спечелим. Радвам се, че след загубата на финала преди 2 години се върнах и спечелих Уимбълдън", заяви веднага след двубоя шампионката.

За титлата Мугуруса ще прибере внушителните 2,2 милиона паунда и 2000 точки за световната ранглиста, където ще бъде №5 от понеделник. За Винъс останаха 1,1 милиона и 1300 точки за класацията на WTA, където ще стигне до номер 9.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!