Федерер предпочита турнира в Индиън Уелс пред този в Маями

OFFNews 15 март 2019 в 10:23 1340 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че преди време е харесвал повече турнира в Маями от този в Индиън Уелс, но сега е точно обратното.

Вчера Маестрото се класира безпроблемно за 1/4-финалите на настоящата надпревара. Федерер победи Кайл Едмънд с 6:1, 6:4 за час на корта. Така в следващата фаза ще играе с приятната изненада Хуберт Хуркач.

"В ранните ми тенис години предпочитах турнира в Маями пред този в Индиън Уелс. Харесвах атмосферата на големия град, заедно с неговите вибрации. Днес обаче предпочитам спокойни места и определено настоящият турнир ми по допада.

Това е и заради турнирния директор Томи Хаас с когото сме много добри приятели, а също така и заради децата. И за тях е по-добре, когато играя на по-спокойно място като Индиън Уелс.

За мен това място е много специално. Има природа, планини, пустиня, всичко е просто страхотно. И да играеш тук е просто супер. Мисля, че това е един тенис рай с цялата тази природа, която има около нас. Хората са направили прекрасни градини с много растения и зеленина, чувството е просто чудесно.

Има страхотни кортове, страхотни съоражения, а и чудесни места на които можеш да излезеш да хапнеш и да пийнеш. Феновете наистина се забавляват, но и ние играчите го правим", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови