Джокович хвали Колшрайбер след загубата, Надал и Федерер без проблеми в Индиън Уелс

OFFNews 13 март 2019 в 11:49 1294 0

Сръбската суперзвезда в мъжкия тенис Новак Джокович не спести похвалите си по адрес на съперника си след изненадващото поражение в трети кръг на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс.

Световният номер 1 загуби от Филип Колшрайбер в двубой, който беше отложен с един ден след само гейм игра, което се оказа от полза на опитния германец.

"Харесвах повече шансовете си срещу него предната вечер, но не се получи, заваля. Днес имахме напълно различни условия, топката отскачаше много по-високо. Очевидно той използва отскоците много добре. Аз не играех добре, беше просто един от онези дни.

Поздравявам го, че игра тактически много добре и ме накара да изляза от комфортната си зона. Той заслужаваше победата. Той е отдавна в тура и не се вълнува къде ще играе - на централния корт или не.

Доказал е, че може да печели срещу топ играчите. Всъщност това не е такава изненада. Когато усеща топката и има ден, може да победи всеки на всяка настиклка", каза Джокович.

За разлика от него, другите две мегазвезди в тениса успяха да вземат своите мачове. Рафаел Надал продължава към 1/8-финалите в Индиън Уелс, след като надигра аржентинеца Диего Шварцман с 6:3, 6:1. Матадора ще се изправи срещу Филип Краинович, който отстрани изнеадващо в два сета 14-ия поставен в схемата Данийл Медведев.

Роджър Федерер пък спечели швейцарската битка със Стан Вавринка, побеждавайки го с 6:3, 6:4. Следващият съперник на Маестрото е Кайл Едмънд, който надигра молдовския квалификант Раду Албот с 6:3, 6:3. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови