Федерер не сдържа сълзите си за покоен бивш треньор (видео)

OFFNews 08 януари 2019 в 13:47 2203 0

Швейцарската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер не сдържа сълзите си пред CNN, когато бе попитан за неговия бивш треньор Питър Картър.

През 2002 г. специалистът почина по време на сафари - година преди първия триумф на Маестрото в турнирите от Големия шлем.

"Питър беше много важен човек в моя живот. Много съм благодарен, защото дължа на него моята техника. Извинявайте, той много ми липсва. Надявам се да е изключително горд с мен. Предполагам не би искал да се превърна в поредния провален талант. Ето защо когато той почина, започнах да тренирам дори по-здраво.

Имах невероятната чест да бъда с точните хора в подходящото време. Правилните треньори в правилните моменти. Вероятно може да оспорите тези мои решения, но имах и късмет в тези моменти.

Той идваше да играе в нашия тенис клуб в Базел, докато аз бях съвсем малък. Успяхме да проведем някои уроци. Кой би предположил, че и двамата щяхме да станем №1. С Лейтън играхме един срещу друг на 14, 16, 18 и 20 години и през цялата ни кариера. Ето защо Питър беше толкова важна личност в моя живот", каза Федерер.

Маестрото говори и за предстоящия турнир в Мелбърн. "Дали съм уверен? Не знам. Чувствам се добре. Тренирам наистина на ниво. Имах поредния страхотен сезон. Продължавам да се наслаждавам на играта. Ще отида с увереност в Австралия. Обичам да играя в Мелбърн," сподели швейцарецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !