Федерер: Джокович е фаворит за Откритото първенство на Австралия

OFFNews 07 януари 2019 в 11:25 1518 0

Швейцаската легенда в мъжкия тенис Роджър Федерер сподели, че Новак Джокович е големият фаворит да спечели турнира от Големия шлем Australian Open.

Маестрото е действащ носител на трофея в Мелбърн и загря добре за надпреварата, след като постигна няколко сериозни победи за "Купа Хопман" и в крайна сметка бе с основен принос родината му да спечели трофея за втора поредна година.

"Няма съмнение, че Новак е фаворит в Мелбърн. Независимо какво се е случило в Доха, той демонстрира страхотен тенис през последните 5-6 месеца и спечели няколко изключително големи турнира.

Като се има на предвид каква класа притежава смятам, че ще успее да покаже най-добрия си тенис и тогава за противниците става много трудно да го победят.

Колкото до мен, аз съм в топ 10 на фаворитите да спечелят трофея. Още обаче е рано за прогнози. Все пак не знам нито съперника ми в първия кръг, нито кога играя, нито на кой корт играя.

Усещането да спечеля отново "Купа Хопман" е страхотно. Чувствам се много добре и играя не по-зле. Страхотно е, че показах такова добро ниво на сингъл в турнира. Дори и аз не мога да повярвам, че бях толкова категоричен в тези мачове", каза Федерер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови