Джокович гледа позитивно на загубата от Надал

OFFNews 20 май 2018 в 13:25 7284 0

Въпреки, че бившият номер 1 в световната ранглиста Новак Джокович загуби от Рафаел Надал на 1/2-финалите в Рим, сърбинът извлече много позитиви от представянето си през седмицата.

30-годишният тенисист измина дълъг път от началото на сезона и малко по малко започва да намира онази форма, която го отведе до върха на кортовете.

"Мога да извлека само позитиви, наистина нищо не очаквах от турнира, когато става дума за резултати, защото нямах добри такива напоследък. Доволен съм от начина, по който играх през изминалите три дни.

Нямаше кой знае каква разлика между мен и Надал, което е добра новина. Рафа, разбира се, е най-добрият играч на клей в историята и е в невероятна форма. Трудно е да се играе срещу него на клей.

Никога преди не съм се изправял пред такава ситуация и си помислих, че няма да ми отнеме дълго време, преди отново да се върна на победния път. Научих си урока и приех обстоятелствата.

Хората са могъщи. Можем да променим нещата само за ден и истински вярвам в това. Изпитал съм го многократно през живота и кариерата ми.

Един мач, или един турнир, може да преобърне всичко по един или друг начин. Има значение как се справяш, как го приемаш, как извличаш позитиви или негативи в своя полза за бъдещето" каза Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови