Борис Бекер с тревожни прогнози за Джокович

OFFNEWS 07 декември 2016 в 15:12 3408 0

Вече бившият треньор на сръбската тенис звезда Новак Джокович Борис Бекер направи тревожна прогноза за бъдещето му, ако не промени радикално отношението си към играта.

Германецът говори пред Sky News ден, след като Джокович обяви раздялата им официално в профила си в социалните мрежи.

"Истината е, че раздялата ни беше процес, продължил в последните шест месеца, в които Новак свали нивото си и загуби първото място в ранглистата. Занаятът професионален играч по тенис е най-егоистичното занимание в света на спорта. Всичко трябва да се върти около вас.

Той не прекарваше достатъчно време в тренировки, искаше да бъде повече време със семейството си. Това ми е познато, защото и аз бях същия преди 20 години. Бях сигурен, че ще отстъпи трона на Анди Мъри.

Надявам се с раздялата ни да си върне концентрацията и да започне отново да прави това, което умее най-добре, а именно - да бъде тенисист преди всичко", коментира Бекер.

В изказването си той пропуска да спомене испанския духовен водач, под чието влияние наскоро изпадна Ноле и дори го включи в щаба си. Неофициално се коментира, че Бекер е бил поставил ултиматум "или аз, или той" на Джокович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!