Анди Мъри свали Новак Джокович от трона

OFFNEWS 05 ноември 2016 в 20:07 5379 0

След 122 седмици начело на световната тенис ранглиста сърбинът Новак Джокович беше свален от върха от британеца Анди Мъри.

От понеделник 29-годишният шотландец официално ще заеме първата позиция в ранглистата и така ще стане първият британски тенисист в историята, покорявал този връх.

Мъри се изкачи малко куриозно на върха, след като достигна без игра до финала на турнира "Мастърс" в Париж. Съперникът му Милош Раонич от Канада се отказа поради травма и така направи Мъри номер 1 в света предсрочно.

Съперник на новия лидер във финалната среща ще бъде американецът Джон Иснър, който надигра с 6:4, 6:3 хърватина Марин Чилич в първия полуфинал.

Контузията пък поставя под въпрос участието на Раонич във финалния "Мастърс" в Лондон. За него се класираха още Новак Джокович, Анди Мъри, Стан Вавринка, Кей Нишикори, Гаел Монфис и Марин Чилич.

"Чувството да съм номер 1 е малко странно заради начина, по който се случи. Последните месеци са най-добрите в кариерата ми и аз съм много горд да стигна до тук. Мислил съм за върха в ранглистата, но доскоро в нито един момент не съм се чувствал близо. Това се случи последните няколко месеца. След "Ролан Гарос" Новак беше с 7000-8000 точки пред мен", коментира новата си ситуация Анди Мъри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!