Анди Мъри реагира на отпадането на Новак Джокович

OFFNEWS 20 януари 2017 в 14:09 3105 0

Световният номер 1 Анди Мъри от Великобритания коментира отпадането на основния си конкурент за първата позиция в ранглистата Новак Джокович в много ранна фаза на първия турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на Австралия.

Загубата на Ноле от узбекистанския тенисист Денис Истомин означава, че Мъри ще затвърди аванса си на върха в ранглистата, тъй като сърбинът ще загуби много точки като действащ шампион от турнира в Мелбърн.

Самият Мъри върви уверено напред, след като преодоля в трети кръг Сам Куери с 6:4, 6:2, 6:4.

"Смятам, че се справих нелошо. Началото на мача беше тежко. Сам изпълняваше мощни сервиси и играеше активно. При 4:3 имаше точка за пробив. Успях да го отразя, а след като направих брейк и аз добих увереност. Сервисът ми започна да влиза и като цяло играх добре до края. Глезенът ме боли, но след няколко гейма започнах да се движа доста добре.

Отпадането на Новак не означава нищо за мен. Така или иначе аз нямаше как да се срещна с него в трети или четвърти кръг, така че не съм преживявал особено. Разбира се, ако достигна до финала, това би имало значение. Срещали сме се на много финали и всички са били много оспорвани.

Загубата му беше и остава огромна изненада. Всички знаем какви резултати е постигал в Мелбърн. Не съм гледал целия му мач с Истомин, само три-четири гейма. Но съм много изненадан", коментира шотландецът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови