Анди Мъри пропуска битката срещу България на ATP Cup

OFFNews 29 декември 2019 в 11:14 1607 0

Бившият световен номер 1 в мъжкия тенис Анди Мъри няма да играе срещу България на предстоящия турнир ATP Cup. Британецът ще пропусне и Откритото първенство на Австралия.

Мъри е получил контузия и ще се прости с участие в двете надпревари като предпазна мярка. По последни информации не става въпрос за нещо толкова сериозно, но все пак той не иска да рискува.

Известно е, че "трикольорите" са в една група с Великобритания за първото издание на турнира ATP Cup и отсъствието на голямата звезда на британците определено е добре дошло за нашите момчета.

"Доста съм разочарован, че ще трябва да пропусна ATP Cup и Australian Open. Работих наистина доста здраво, за да бъда готов за началото на сезона.

За мое огромно съжаление получих травма наскоро и трябва да се оттегля от участие в тези турнири като предпазна мярка", каза Мъри.

България е в състав Григор Димитров, който е играещ капитан, Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. Мачовете от груповата фаза на турнира ще се проведат между 3-и и 7-и януари.

Вчера Гришо надъха българските фенове от Сидни преди началото турнира с няколко публикации в официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм.

"Здравейте, тенис фенове. Отново се намирам в Сидни. Това е един наистина много специален град за мен. Отборът на България пристигна, елате и ни подкрепете. Времето е прекрасно, започваме", обяви българинът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!