Започва делото за КТБ в спецсъда

OFFNews 13 декември 2017 в 07:53 21625 1

Първото заседание по делото за КТБ е насрочено за днес в Специализирания наказателен съд. Банкерът Цветан Василев и още 17 негови колеги и финансисти са обвинени за източването на близо 2,5 млрд. лева. 

Процесът срещу Василев ще се води задочно, Сърбия отказва екстрадицията му досега. 

Обемът на събраните доказателства по делото е 1000 тома. Разпитани са повече от 400 свидетели. Обвинителният акт беше внесен през юли с обем от над 10 хиляди страници. 

Това е много важно дело, защото обществото иска отговори какво се случи с КТБ – един от най-мащабните политико-финансови проекти и провали за последните години“, коментира Александър Кашъмов от Програма „Достъп до информация“ по бТВ. 

И политиците, и прокуратурата несъмнено смятат, че случилото се с КТБ е криминално деяние, т.е. не говорим за това, че фалира една банка, защото банки фалират, а за случай, в който има несъмнени данни за криминални деяния, имаме намесени и висши фигури във властта. Защото това не може да се случи, без да се допусне от страна на контролиращите длъжностни лица и органи. Но нека поне някой да понесе отговорност“, каза Кашъмов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15414

1

Hihi1981

13.12 2017 в 09:20

КОЙ ще бъде отговорен?Къде са парите?....тишина! На края хем вълка сит хем агнето цяло!Дано да греша,но едва ли..