ВСС спретна другарски съд за Лозан Панов, докато той беше домакин на Кьовеши

Последна промяна на 16 март 2017 в 13:21 7728 7

Снимка Сергей Антонов, OFFNews

На заседанието си днес Висшият съдебен съвет (ВСС) проведе извънредно изслушване на уволнени от председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов служители. Това се случи в отсъствието на Панов, докато той беше домакин на среща с главния прокурор на румънската Национална антикорупционна дирекция (ДНА) Лаура Кьовеши

Изслушването на уволнените служители беше проведено по инициатива на Галя Георгиева и беше одобрено от съвета с 14 на 6 гласа като извънредна точка в дневния ред на заседанието. Мнозинството във ВСС не се разколеба от мотивите, че става въпрос за трудовоправен спор, който ще се решава от съда. Поне засега Панов се размина и от ревизия на кадровата политика в съда. Според главния прокурор Сотир Цацаров, който беше поканен на срещата с Кьовеши, но не присъства на нея, е редно Панов да бъде изслушан.

В подкрепа на Галя Георгиева се изказа Ясен Тодоров, който е един от противниците на т.нар. "румънски модел" и също не присъства на срещата с Кьовеши, въпреки че беше поканен. По думите му съдебните служители не са втора категория хора. "Спомням си с какви аплаузи бяха изслушани съдиите от СРС, тогава беше голямо достижение на демокрацията. Тези хора буквално са изхвърлени на улицата, да знаете в какво унизително положение са поставени те. Да не ги изслушаме, би означавало високомерие от наша страна и заравяне на главата в пясъка", каза той. 

В интервю за сайта "Блиц" от вчера Тодоров изрази мнение, че у нас румънската прокурорка е използвана за политически цели. 

"Нямам зад себе си своя Клаус Йоханис (президент на Румъния, бел. ред.)", каза председателят на ВКС при откриване на срещата с Кьовеши. Той коментира и провокациите от страна на евродепутата Николай Бареков. По време на презентацията на румънската прокурорка в зала "Тържествена" на ВКС активисти на политика блъскаха по вратата, тъй като не бяха допуснати от съдебната охрана. 

"От момента, в който организирахме това мероприятие, провокациите започнаха. Думите против мен и моя гостенин показват, че сме на прав път", каза Панов. "Виждам доста празни места", така той коментира отсъствието на представители от прокурорската гилдия и от ВСС.

"Съжалявам, че не виждам колеги от ВСС. През министър-председателя, членовете на ВСС, прокуратурата и други поканени не присъстват. Това имах предвид, като казах, че нямам подкрепа", заяви Панов.

Самата Кьовеши коментира, че е имала срещи с представители на българската прокуратура в Румъния. Тя посочи, че в петък ѝ предстои среща и със Сотир Цацаров. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5007

8

Nik68

16.03 2017 в 21:33

№4 Ленка. Може би си патреот, може би си клоун, може този тъп изказ да ти допада, Пиши си за правУславието и за кавито се сетиш глупости, но Името на България изписвай без правописни грешки и С главна буква. Внимавай в тази картинка правУславни и ни незнам си какво Шипка с ножовете, ни левия ти уклон ти дава право да прекаляваш със глупавите си заигравки. Във всичко трябва а има мярка.

3965

7

Hissarion

16.03 2017 в 17:14

Има си български Клаус Йохансон - Цецо Цветанов също върти далавери с апартаменти. А или не, чакай, това беше тъст му.

1835

5

cepcem

16.03 2017 в 17:00

Лошото е, че вместо да излезем на улицата за да защитим Лозан Панов, ние си натискаме парцалките пред компютъра и му стискаме палци да издържи натиска. Те за това толкова години се влачим по корем с "Перестройката".

1236

2

News

16.03 2017 в 16:09

"Всички сте за затвора от ВСС, но и да не влезнете ще горите в Ада" Заедно с Бареков, който до преди минути по ЕВРОКОМ плю на воля по г-н Лозан Панов, защото го бил осъдил в дело срещу Иво Прокопиев! Не стига, че в България всички са си глътнали езика пред всемогъществото на прокуратурата и мафията и смели гласове, като този на г-н Лозан Панов със свещ се откриват, ами и този тарикат Бареков намерил пак трибуна да замърсява още и още и без друго мъглявия ефир. Жалко за Евроком! Жалко и за Николай Колев, който правеше впечатление на толерантен водещ. Да мълчиш като глухоням пред помията, която Бареков изля срещу един от малкото смели и достойни хора в тази страна обречена на лъжа, ограбване, бедност и несправедливости - това е недостойно!Явно - започва се! Поредното Яне си има вече трибуна. Атака към малкото смелчаци ударили плесник на КОЙто и да е от подлеците в България.

3946

1

aviatora

16.03 2017 в 15:21

Всички сте за затвора от ВСС, но и да не влезнете ще горите в Ада