Внукът на Цар Киро поиска да излезе предсрочно от затвора

OFFNews 18 февруари 2014 в 12:04 3136 1

Внукът на Кирил Рашков - Ангел. Снимка: bTV

Внукът на Кирил Рашков – Ангел, поиска да излезе предсрочно от затвора. Той изтърпява присъда за даване на подкуп от 20 лева на пътни полицаи. Съдът в Пловдив обаче не намери доказателства, че младежът се е поправил и го върна обратно зад решетките, съобщи bTV.

Ангел Рашков бе осъден на 1 година и 4 месеца лишаване от свобода заради предлагане на рушвет. Към тази присъда се добави още 1 година затвор заради предишно обвинение. В затвора внукът на Кирил Рашков работил като библиотекар, нямал наказания и затова е предложен от управата за предсрочно освобождаване.

„Никога не е парадирал с положението си. Нито е избирал работа, нито е проявявал някакви претенции по отношение на работа”, коментира директорът на Пловдивския затвор Божил Иванов. Пред съда Ангел Рашков заяви, че е осъзнал вината си. Той твърди, че има подсигурена работа, след като излезе от затвора. Консервна фабрика е готова да го наеме като работник на поточна линия за слагане на капачки на буркани.

„Той мисли не да прави престъпления, а да работи усилено, да издържа семейството и себе си”, увери служебният му адвокат Соня Гинина. Съдът обаче не намери достатъчно доказателства,че Рашков се е пременил.

Ангел Рашков бе върнат обратно в затвора, където ще трябва да излежи оставащата му присъда от 2 месеца и 5 дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови